Glad i å hekle og/eller strikke? Da bør du få med deg disse helsefordelene!

Hekling og strikking er en veldig populær hobby for mange nordmenn. Nå mener eksperter at man får flere helsefordeler ved å drive med denne hobbyen.
I følge Littlethings bør du være veldig fornøyd hvis du har funnet gleden med hekling og strikking.
Disse helsefordelene mener de man får ved å drive med dette:

1. Du får lavere puls og blodtrykk
Hekling og strikking er en veldig avslappende aktivitet og ved å slappe av vil man få en enorm helsegevinst (spesielt for eldre mennesker).
Man vil oppleve at stressnivået i kroppen synker, noe som igjen medfører lavere blodtrykk.

2. Fingrene er i aktivitet og får trent seg
Det er fascinerende å se på mennesker som er dyktige på strikking og/eller hekling. Fingrene er utrolig kjappe og virker nesten som trommestikker, med stor presisjon. Med denne aktiviteten blir fingrene stimulert og holder seg i bevegelse noe som motvirker stive ledd i fingrene.

3. Hjernen stimulerers
I følge LittleThings blir man med hekling og strikking merkbart bedre i hoderegning. Når vi hekler og strikker er også telling, måling, tenking og regnestykker en del av denne prosessen.
Dette fører til at hjernen jobber aktivt og blir stimulert. Så selv om vi ikke tenker så mye på at vi gjør det, jobber hjernen på spreng og hjernen får sin hjernetrim.

4. Forebyggende for angst
Personer som sliter med angst eller depresjon burde absolutt begynne med denne hobbyen.
Som vi nevnte i punkt 3, vil hjernen jobbe aktivt med forskjellige prosesser under arbeidet, noe som gjør at hjernen ikke har tid til å fokusere på de dårlige tankene samtidig.
Vi blir rett og slett glade og i bedre humør med å beherske å strikke og hekle.

5. Bedre hukommelse
Det er mye som kan gå galt når man strikker og hekler. Det er derfor det er viktig å være fokusert når man holder på med denne hobbyen. Man må huske på hvilken farge som kommer hvor, når og hvor mange rader og masker som skal på plass. Disse «øvelsene» er med på å trene hukommelsen din.

6. Kan lindre smerter
Som ved angst, vil hjernen fokusere på andre ting når du bedriver hobbyen. Når du stikker eller hekler vil kroppen få mindre fokus på å kjenne på de eventuelle smertene man har i kroppen.
Dette vil ikke nødvendigvis fjerne smertene, men virker lindrende akkurat der og da.

7. Demper godteri suget
Man sitter jo som oftest med strikketøyet i sofaen eller i godstolen, samtidig som man for eksempel ser på TV. Dette er en typisk setting vi kjenner på suget etter noe søtt og godt å spise (chips, godteri o.l). Men siden hendene dine er opptatt med håndarbeidet, blir den ikke påminnet trangen til å spise noe godt hele tiden. For da er både hender og hjerne allerede fullt opptatt!

8. Holder hjernen frisk
Det er påvist gjennom studier at eldre mennesker som strikker og/eller hekler har mindre sjanse for å utvikle demens. I denne studien viser den at mennesker mellom 70-90 år som strikker har en friskere hjerne enn mennesker på samme alder som ikke gjør det. Strikking er altså viktig for å holde hjernen frisk.

9. Du gjør noe meningsfylt
Det har alltid vært viktig for oss å skape og utvikle nye ting. Det å bruke tiden sin på noe nyttig kan også være en forutsetning for å ha det bra med seg selv.
Så må vi ikke glemme hvor mye hjemmelagede ting betyr for oss. Dette er mye mer verdifullt enn en gjenstand eller et klesplagg du får kjøpt i butikken.
Dette er et skikkelig pent håndarbeid, med mange arbeidstimer bak og ikke for å snakke om all den kjærligheten som ligger til grunn for at man driver med denne hobbyen.

Driver du selv med hekling eller strikking? Hvis ikke har du nå gode grunner til å begynne!
Du kan med andre ord med god samvittighet lete frem strikketøyet nå. Garn og strikkepakker finner du på STRIKK.NO  >>
Del gjerne disse helsefordelene videre, slik at flere får lysten til å begynne med hekling og/eller strikking.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Gurkemeie-Max_ad_0821-1024x536.png

Gurkemeie Max er markedets mest potente verktøy mot aldersrelaterte lidelser. Få fart i kropp og sjel.
Halv pris på prøvepakker til nye kunder.
Gurkemeie Max for behagelige ledd og et Sprekere Liv.

FÅ EN PRØVEPAKKE TIL HALV PRIS NÅ >>>
Bli slanke med hydrolyserte fiskeproteiner - Slik virker det på magefettet. >>
Fantastiske nyheter for alle som vil ned i vekt. Økt produksjon av brune fettceller
får deg faktisk ned i vekt. Les mer her >>