Forskerne: Folk over 40 skal bare jobbe 3 dager i uka!

Selv om man trives på jobben, er det veldig få av oss som ville si nei til å jobbe færre dager. Hvis man har passert 40 år, anbefales det til og med at man reduserer arbeidstiden. Ifølge en studie bør man ikke jobbe mer enn tre dager i uken.

Studien, som gikk ut på å undersøke hvordan man kan effektivisere arbeidstiden, ble utført i Australia av økonomiforskere.

Over 6000 personer deltok i studien, og for å komme fram til at akkurat tre dager er optimalt, analyserte forskerne deltakernes arbeidsvaner og stressnivåer i løpet av en uke. De ble blant annet bedt om å lese høyt og huske ulike tallkombinasjoner under tidspress.

Etter at forskerne tok hensyn til faktorer som livskvalitet, økonomisk trygghet og familieliv, fant de ut at en 25-timers arbeidsuke ville være mest effektiv. Deretter falt deltakernes resultater raskt på grunn av stress og tretthet.

«Jobb er et dobbeltkantet sverd. Det stimulerer hjernen og selvtilliten, men samtidig sliter det på kroppen og sjelen å være på tå hev hele tiden,» sier økonomiprofessor Colin McKenzie, som deltok i studien.

Selv om man kanskje skal ta studien med en klype salt, høres en 25-timers arbeidsuke veldig bra ut for meg. Da får man sjansen til å gjøre karriere uten å gå glipp av livets goder!

Trykk på dele-knappen hvis du er enig!

Gurkemeie Max er markedets mest potente verktøy mot aldersrelaterte lidelser. Få fart i kropp og sjel.
Halv pris på prøvepakker til nye kunder.
Gurkemeie Max for behagelige ledd og et Sprekere Liv.

FÅ EN PRØVEPAKKE TIL HALV PRIS NÅ >>

Bli slanke med hydrolyserte fiskeproteiner - Slik virker det på magefettet. >>
Fantastiske nyheter for alle som vil ned i vekt. Økt produksjon av brune fettceller
får deg faktisk ned i vekt. Les mer her >>