Fiskepedikyr har blitt populært, men få kjenner til farene.

De siste årene har fiskepedikyr blitt en trend som har spredt seg verden over, men det folk ikke vet er at det er en viss risiko med dette. Det er bl.a. rapportert om en bakterie som er i slekt med kolerabakterien.

Forskjellige måter å slappe av på har vært populært i hundrevis av år og sikkert enda lengre. Nå er spa og massasje trender de siste årene og det hender seg det dukker opp litt mer alternative trender, slik som fiskepedikyr. Dette er en skjønnhetsbehandling hvor man slapper av med føttene i vannet hvor det er masse små fisker som spiser de døde hudcellene på føttene.

Ifølge en Svensk regionslege, Leif Dotevall, er det visse risikoer involvert med denne trenden. Man kan få infeksjoner hvis man har sår på føttene eller anklene og personer med diabetes, nedsatt immunforsvar eller kjente blodsykdommer (HIV, hepatitt B eller C) anbefales å ikke prøve fiskepedikyr.

Stillestående vann er en velkjent årsak til infeksjoner og i fiskepedikyrtanker gror det ulike bakterier som kan gi mennesker infeksjoner, for eksempel mykobakterier og vibrio bakterier.

I visse deler av Canada og USA har fiskepedikyr blitt stoppet av hygieniske årsaker, og en studie i England viser at fiskene i disse fiskepedikyrtankene kan bære på bakterier som slekter på kolerabakterien.

Det er lett å ikke tenke gjennom at mange trender, uansett hva de skulle være, kan innebære risiko. Det er alltid lurt å bruke sunn fornuft og ikke minst undersøke litt før man prøver noe man ikke kjenner. Del dette med dine venner slik at de får litt nyttig informasjon.