Forskerne konkluderer: Å like katter tyder på høy intelligens.

Alle som noen gang har hatt et kjæledyr vet hvor fantastiske de er! Når man har en litt dårlig dag og er litt sur, blir man alltid i godt humør når man kommer hjem og får møte sitt elskede kjæledyr.

Et kjæledyr blir som et ekstra familiemedlem. Man leker, ler, gråter og krangler med dem, og de tar virkelig en fast plass i ens hjerte.

Her i Norge er katter og hunder de vanligste kjæledyrene, og det oppstår ofte diskusjoner om man er en katteperson eller hundeperson.

Det som sjelden blir diskutert er hva ens valg av kjæledyr sier om en som person, det er nok ikke noe man engang tenker over.

Nå viser forskning at de som liker katter generelt har høyere intelligens, skriver nettsiden Unilad.

Studien ble gjennomført av forskeren Denise Guastello med formålet å undersøke eventuelle forskjeller mellom mennesker som foretrekker katter og de som foretrekker hunder.

I studien deltok 600 studenter, og ifølge Steve McKeown, en psykoanalytiker, finnes det visse forskjeller mellom katte- og hundemennesker.

«Studien viste at hundemennesker er mer sosiale og utadvendte, mens kattemennesker har en tendens til å være sensitive og åpensinnede,» sier Steve McKeown til Unilad.

– Undersøkelsen avslører også at de som liker katter generelt har høyere intelligens og er mer velutdannede. De har større sjanse for å lykkes med universitetsstudier,» sier Steve McKeown til Unilad.

Ifølge studien kan man også knytte sammen eierens personlighet med kjæledyrets egenskaper, da hunder ofte er mer nysgjerrige og utadvendte enn de selvstendige og litt mer egenrådige kattene.

Hunder krever også mer tid og oppmerksomhet enn en katt, noe som gir mer rom for for eksempel universitetsstudier.

For oss som aldri kan velge mellom hund eller katt, avslører ikke studien noe spesielt.

Kanskje er vi både utadvendte, sosiale og har høy intelligens?

Hvilket dyr liker du best?

Del gjerne denne saken om kattelskeres høye intelligens videre 😉

Bli slanke med hydrolyserte fiskeproteiner - Slik virker det på magefettet. >>
Fantastiske nyheter for alle som vil ned i vekt. Økt produksjon av brune fettceller
får deg faktisk ned i vekt. Les mer her >>