Maria RASTE på foreldremøtet: «Oppdra ditt eget barn, ikke skyld på lærerne!»

Maria Celin er en svensk mor som ble rasende da hun deltok på et møte på barnas skole nylig. Hun ble så opprørt at hun bestemte seg for å skrive et debattinnlegg der hun kritiserer late foreldre som ikke tar ansvar for barnas oppdragelse.

Vi i Norden er heldige som har fri skole og utdanning tilgjengelig for alle, uavhengig av bakgrunn eller forutsetninger.

Selv om det selvfølgelig er områder der vi kan forbedre oss, bør vi ikke ta fordelene våre for gitt. For å være ærlige, har vi det ganske fantastisk i vårt land.

Maria ble sjokkert da hun deltok på et stort foreldremøte på skolen. De ble informert om ordinære ting som skolemat, ferier og lekser, men fikk også høre at flere lærere hadde blitt sykemeldt etter å ha blitt truet av foreldre.

«I skolen skal barna lære naturfag, matematikk og språk. DU som forelder skal lære barnet sympati, orden, ryddighet og respekt for andre mennesker», skriver Maria i sitt innlegg i Expressen.

Hun fortsetter med å si:

«DU som forelder må investere energi, ork, tid og en masse omsorg for å skape et menneske som kan passe inn i vårt samfunn. DU som forelder har satt et menneske til verden, og bærer ansvaret for å skape en medborger som kan fungere i vårt samfunn.

Er du i tvil om du klarer å gi barnet ditt alt dette – ikke skaff deg barn.

Dessverre finnes det en frykt blant voksne for å si ifra til egne og andres barn. Man er redd for at barna skal bli lei seg eller såret. Eller kanskje det rett og slett er ren latskap? Man orker ikke å ta kampen? Konsekvensen er at vi skaper barn som ikke lærer seg grenser, og barn trenger grenser og struktur, spesielt på skolen. Mange foreldre legger ansvaret for grensesetting på læreren, som allerede har en vanskelig jobb, samtidig som de skal lære barna grunnleggende menneskelig oppførsel. Dette arbeidet er kanskje foreldrenes største og viktigste oppgave.

Vi leser stadig skremmende nyheter om forfallet i skolen, men endringen kan bare starte hos oss foreldre. Jeg oppfordrer til en innsats der voksne faktisk tar ansvar og investerer nærhet, tid og engasjement i det viktigste vi har – våre barn.

Dette er så godt sagt og så viktig! DEL hvis du er enig med Maria! Vi støtter lærerne!