Test hvor trivelig du er: Hvor mange av disse 7 frasene bruker du?

Å være grei mot andre kan ses på å være en selvfølgelighet for de aller fleste av oss, men innimellom blir man påminnet om hvor utrivelig noen personer kan være.

Å oppfattes som veloppdratt og høflig er ingen vanskelig kunst, ofte holder det med et par vennlige ord eller fraser.

Nedenfor er det en liten test på sju høfflighetsfraser som får en til å fremstå som trivelig, hvor mange av dem bruker du?

1. Takk

Et ord som er enkelt å si uansett om man har fått skyss hjem eller noen gir deg saltet ved middagsbordet. Et tydelig «takk» er å erkjenne at personen hjelper deg, og at du er takknemlig for det.

Vil man være ekstra hyggelig kan man si «tusen takk».

2. Er du snill?

En frase man ikke hører så ofte, men som gir et trivelig inntrykk. Kan brukes både før og etter et spørsmål.

«Sender du meg saltet, er du snill?» eller «er du snill og sender meg saltet?» er perfekte eksempel på et enkelt spørsmål som nå plutselig høres mer trivelig ut.

3. Unnskyld

I dytter man borti noen på bussen eller i en trang kø. I stedet for å bare bruse videre, er det på sin plass med et «unnskyld», vanskeligere er det ikke.

4. Versågod

Etter at man har sendt saltet og fått et «takk» tilbake, kan man godt koste på seg et «værsågod» og man kommer til å merke at stemningen blir enda snillere.

5. Sier personens navn

Når noen annen sier navnet sitt, kjenner man seg sett og bekreftet. Dessuten er det en bra måte for alle med dårlig hukommelse å gni inn et nytt bekjentskap sitt navn.

6. Beklager

Et ord som mange kan ha vanskelig for å si. For eksempel når man har gjort feil i en relasjon og virkelig trenger å beklage. Men også ute blant folk, om man tar noen sitteplass eller søler noe på en annen person.

7. Trenger du hjelp?

Er man veloppdratt og høflig, så holder man et lite øye på omgivelsene og ser man noen som plages med noe, tilbyr man sin hjelp. Det kan være alt fra å hjelpe en eldre person over veien, til å vise hvem som helst hvordan man gjør noe.

DEL på Facebook som en påminner!

Bli slanke med hydrolyserte fiskeproteiner - Slik virker det på magefettet. >>
Fantastiske nyheter for alle som vil ned i vekt. Økt produksjon av brune fettceller
får deg faktisk ned i vekt. Les mer her >>