Dødelig sykdom tok stemmen hans – se reaksjonen når han får den tilbake 1 år senere

Ice bucket Challenge var en stor greie en tid tilbake. Denne ble startet for å sette fokus på ALS (amyotrofisk lateralsklerose). En av gründerne av denne kampanjen, Pat Quinn, fikk denne diagnosen selv for fire år siden. ALS er en dødelig sykdom som ødelegger nerver i ryggmarg og hjernen. Det er bare nerver som styrer kroppens motorikk, muskler og bevegelser, som rammes. Resultatet av denne sykdommen er til slutt at man ikke kan utføre bevegelser som å gå, løpe, løfte eller bære. Tap av stemmen er også vanlig.

Pat Quinn kjempet mot sykdommen ved å fortelle om den for hele verden. Når han til slutt mistet stemmen selv ble dette svært mye vanskeligere. Takket være et internasjonalt initiativ som heter Project Revoice har nå Pat fått sin stemme tilbake.

Takket være nye teknologiske teknikker er det nå mulig å gjenskape stemmer og å bygge en digital stemmeklone. Det er denne teknikken Project Revoice bruker med det målet at ingen ALS-pasienter skal få sin stemme tatt fra de. Med hjelp av de mange intervjuene som Pat gjorde når han pratet om Ice Bucket Challenge kunne Project Revoice gjenskape en digital kopi av hans egen stemme.

«Det er en rar følelse å si dine første ord for andre gang i ditt liv. Det er som om du ikke innser hvor kraftfull, personlig og unik din stemme virkelig er før den blir tatt fra deg.» sier Pat.

Tidlig i april var det tid for at Pat skulle prøve sin nye stemme og reaksjonen når han får høre seg selv prate igjen etter over et år er mildt sagt hjertevarmende.

«Min stemme er tilbake. Jeg kommer til sørge for at stemmen min høres helt til ALS slutter å ta stemmen fra mennesker. ALS har tapt denne runden», sier en rørt Pat.

Bli slanke med hydrolyserte fiskeproteiner - Slik virker det på magefettet. >>
Fantastiske nyheter for alle som vil ned i vekt. Økt produksjon av brune fettceller
får deg faktisk ned i vekt. Les mer her >>