Sover du ikke i et kaldt rom om natten? Da går du glipp av disse fordelene!

Mange kan enkelt få bedre nattesøvn ved å gjøre enkle grep på soverommet. Ett av tipsene er å ha det kjølig, da skal man få bedre søvn og her får du vite litt mer om hvorfor.

1. Når kroppen er litt kaldere bruker den energi på å varme den opp, så ved å ha det kaldere på soverommet vil du øke kroppens forbrenning. Kroppen hjelper deg å holde deg varm, mens du forbrenner fett. Fantastisk.

2. Spesielt på sommeren kan du gjerne legge pysjen i fryseren en liten stund før du legger deg. Da blir det deilig og forfriskende mens du prøver å sovne. Har du en stor ziplock pose er det litt mer hygienisk også.

3. Kroppen produserer Melatonin når det er kaldt, noe som fungerer nesten som en rynkekrem. I huden fungerer melatonin som en antioksidant i UV-eksponerte hudceller. Søvn reduserer også stresshormonet kortisol, noe som gjør at det er lettere å forebygge skader på celler og andre strukturer i huden om natten. Har du det litt kaldt i soverommet kan du da nesten si at du får litt skjønnhetssøvn.

4. For å få den beste søvnen bør temperaturen i soverommet ligge mellom 15,5 og 19 grader. Da vil du få god søvn og fordelene med et kaldt soverom.

5. Hvis du ligger med hele kroppen under dynen hvor bare hodet stikker ut klarer kroppen å regulerer kroppstemperaturen best mulig.

6. Hvis du setter en vifte ved siden av vinduet vil du klare å spre den friske nattluften rundt i hele soverommet og du vil få ned temperaturen på en effektiv måte på sommeren.

7. Personer med søvnproblemer og faktisk noen psykiske problemer vil ha fordeler av å ha det kaldere på soverommet. Det er bevist at med et kaldere soverom får man bedre søvn og det hjelper på psyken på følgende dag.

8. Hvis det er for varmt kan man bare stikke tærne utenfor dyna. Dette er en enkel måte for å kjøle ned hele kroppen.

9. Under søvn vil kroppstemperaturen synke naturlig. Det er derfor man ofte fryser hvis man våkner midt på natten. Hvis soverommet er kaldt vil man sovne fort og få en bedre søvn.

10. Er du vant til å sove med mye klær og har problemer med å sovne? Kutt ned på det du har på deg om natten. Prøv med en nattbukse, t-skjorte eller kanskje til og med å sove naken.

Fant du noen gode tips her kan du jo dele de med noen du vet sliter med å sovne eller som sover dårlig. En god natts søvn er forskjellen mellom en god og en dårlig dag.

Bli slanke med hydrolyserte fiskeproteiner - Slik virker det på magefettet. >>
Fantastiske nyheter for alle som vil ned i vekt. Økt produksjon av brune fettceller
får deg faktisk ned i vekt. Les mer her >>