Katten ble offer for søstrenes kjærlighetskrig – Så skjer DETTE!

I en tid da arbeidskontrakter var et ukjent fenomen, drev to ugifte søstre et apotek sammen. De fant glede i hverandres selskap og i katten de delte, en hunkatt som de koselig kunne klappe om kvelden etter en lang arbeidsdag. Kattens frihet var dog begrenset, for den fikk ikke lov til å gå ut. Søstrene hadde en uskreven regel: ingen kjærester, verken for dem eller for katten.

Men skjebnen ville ha det slik at selgere dukket opp i apoteket, og en av dem kapret en av søstrenes hjerte. Den andre søsteren ble bitter og skuffet over at søsteren brøt avtalen, og insisterte på at bryllup måtte finne sted. Bryllup ble det, og den lykkelige søsteren dro på bryllupsreise med sin nye kjæreste.

Den hjemmeværende søsteren ble enda mer bitter. Hun nektet å motta telefonsamtaler eller kort med beskrivelser av reisen, og ga klar beskjed om at hun ikke ville ha noe med kjærlighetslykken å gjøre.

En uke senere fikk hun dårlig samvittighet for at hun ikke hadde gitt søsteren et livstegn fra reisen. Hun tenkte nøye og fant en løsning: et kort med følgende ordlyd: «Alt VEL! SLIPP UT KATTEN!».