Sjefen skjeller ut Hogne foran alle kollegene, da sier han ett ord som får idioten til å stilne TVERT

Denne, morsomme historien handler om en selger fra Vestlandet. Først syntes jeg veldig synd på fyren – men da jeg kom til slutten, måtte jeg bare le! Det er det beste jeg har lest på lenge!

Hogne, en ung fyr fra en liten by på Vestlandet flyttet til Oslo, og gikk inn i et stort varehus som hadde mange avdelinger for å se etter en ny jobb.

Varehuset trengte flere selgere, så han fikk komme på jobbintervju med sjefen med en gang. Der ble han spurt:

– Har du erfaring fra salg?

– Ja, der jeg kommer fra jobbet jeg som støvsugerselger en stund.

Sjefen var ennå ikke helt overbevist, men likte Hogne – og bestemte seg for å gi ham sjansen likevel.

Du kan starte i morgen klokken 08.00. Jeg kommer ned fra kontoret etter at vi stenger, så kan vi gå gjennom hvordan dagen gikk.

Hogne hadde en tøff dag på jobb, men han kom seg gjennom det. Da varehuset hadde stengt kom sjefen innom og samlet alle kollegene.

– Hvor mange kunder har handlet hos deg i dag? spurte han den nye selgeren.

Hogne rynket litt på pannen, stirret ned i gulvet og mumlet et svar:
En

Sjefen:
Bare en?! Våre selgere har 20 til 30 kunder hver eneste dag. Du må bedre dette veldig raskt hvis du vil beholde jobben. Vi har ekstremt høye krav til salgs-teamet vårt i storbyen. En kunde om dagen kan sikkert ha vært greit der du kommer fra. Men du er ikke på landet nå, gutt. Skjerp deg, for pokker!

Den unge mannen lyttet til sjefens missnøye, men fortsatte å stirre rett ned i gulvet. Sjefen fikk litt dårlig samvittighet etter å ha skjelt ut Hogne allerede første dagen på jobben, og spurte derfor litt avmålt:
Ja. Hvor mye fikk vi fra salget ditt da?

Hogne kikket opp og svarte litt sjenert med en nesten hviskende stemme:

1 507 432 kr.

Sjefen skrek i sjokk:

Over 1,5 millioner kroner?! Hva i pokker var det du solgte kunden egentlig?

Den unge mannen forklarte:
Ok, først solgte jeg ham noen fiskekroker. Så en fiskestang som han kunne ha til sine nye kroker. Så spurte jeg hvor han skulle fiske, og da han sa at han skulle ut i oslofjorden, forklarte jeg at han trengte en båt. Så dro vi ned til båtavdelingen, og der kjøpte han den nye med firetaktsmotor. Så sa kunden at bilen han hadde ikke ville klare å slepe båten, så vi gikk inn i bilavdelingen og der kjøpte han en ny Mercedes for flere hundre tusen.

Sjefen gispet og utbrøt:

Så det kom inn en kar som ville kjøpe fiskekroker – og du solgte ham en båt og en splitter ny bil?!

Hogne svarte:
– Nei nei. Faktisk kom han inn for å kjøpe tamponger til kjæresten sin. Men så sa jeg: «Kompis, denne uken er du uansett kjørt, så du kan like gjerne dra på fisketur…»
Dagen etter ble Hogne forfremmet…


Håper denne historien fikk deg til å le, selv om den nok er oppdiktet – Del videre