Musikalen Grease får massiv kritikk. Enkelte ønsker å forby filmen, fordi den er rasistisk, homofobisk, og sexistisk.

Musikalen Grease er en kultklassiker som følger historien om Danny Zuko og Sandy Olsson, to ungdommer som forelsker seg i hverandre gjennom sommeren. Når de begynner på videregående skole, oppdager de at de er i to forskjellige grupper på skolen, og de må utfordre normer og motstå press fra sine venner for å være sammen. Musikalen har en rekke berømte sanger, inkludert «Summer Nights», «You’re the One That I Want» og «Greased Lightning». Den første versjonen av musikalen ble spilt på Broadway i 1972, og har siden blitt spilt over hele verden. I 1978 ble musikalen også filmatisert med John Travolta og Olivia Newton-John i hovedrollene. Musikalen er en hyllest til 50-tallet og ungdommens uskyldige gleder, og den fortsetter å fascinere publikum over hele verden.

Kritikken dukket opp da den engelske tv kanalen BBC sendte filmen Grease i julen og handler først og fremst om at filmen var veldig rasistisk da den inneholder et stort flertall av hvite skuespillere.

Musikalen Grease har mottatt en del kritikk for å være homofobisk, spesielt på grunn av en scene der det gis klar beskjed om at to personer av samme kjønn ikke skal danse sammen under en stor dansekonkurranse. Dette kan tolkes som en støtte til de heteronormative ideene som preget samfunnet på 50-tallet, og som kan være skadelig for personer som ikke passer inn i denne normen. Flere har hevdet at musikalen bør endres for å fjerne denne scenen og gjøre den mer inkluderende for alle.

Musikalen har også mottatt kritikk for å være sexistisk, da den fremstiller mannen som det sterke kjønn og viser en rekke stereotype kjønnsroller. Dette blir tydelig gjennom karakterene Danny Zuko og Sandy Olsson, der Danny er den macho og selvsikre lederen for guttegjengen, mens Sandy er den uskyldige og passive jenta som blir reddet av Danny. I tillegg har musikalen flere scener der Dannys venner ligger under en benk og titter opp under skjørtene til jentene, noe som kan oppfattes som seksuelt krenkende og uakseptabelt. Flere har hevdet at musikalen bør endres for å fjerne denne scenen og fremstille kvinner og menn på en mer likestilt og respektfull måte.

Selv om Musikalen Grease har mottatt kritikk for å være homofobisk og sexistisk, har det også kommet forsvarsargumenter fra dem som mener at dette er en naturlig del av filmens historiske kontekst. Flere har hevdet at samfunnet var preget av sterke kjønnsroller og heteronormative ideer på 50-tallet, og at det derfor er naturlig at dette også gjenspeiles i filmen. De argumenterer for at det å fjerne disse scenene ville fjerne en viktig del av filmens historiske realisme, og at det er bedre å forstå filmen i lys av den tid den ble laget i.

Her legger vi ved en filmsnutt fra Grease:
 

 

Hva synes du. Bør musikalen slettes fra historiebøkene og spilles inn på nytt? Del videre!

Bli slanke med hydrolyserte fiskeproteiner - Slik virker det på magefettet. >>
Fantastiske nyheter for alle som vil ned i vekt. Økt produksjon av brune fettceller
får deg faktisk ned i vekt. Les mer her >>