86-åringen er verdens eldste kroppsbygger – se den utrolige fysikken her!

Det er nok kjent for de fleste at fysisk aktivitet er bra uansett alder. Trening hjelper på både styrken, balansen og fleksibiliteten. De fleste nøyer seg med gåturer eller lett til moderat styrketrening, mens andre tar det et steg videre. Som denne kvinnen.

86-åringen Ernestine Shepherd beviser at alder bare er et siffer – hun er nemmelig en av verdens eldste kvinnelige kroppsbyggere.

Begynte å trene som 56-åring

Ernestine ble født i 1936 og hadde aldri satt foten innenfor et treningssenter før hun var 56 år.

– Jeg og min søster Velvet skulle handle badedrakter, noe som ingen av oss hadde gjort på flere år. Når vi stod i prøverommet og så oss i badedraktene så tok vi hverandre i hendene på at vi skulle komme i bedre form, sier Ernestine til BBC.

Første konkurranse som 71-åring

Søstrene bestemte seg for å bli det eldste søskenparet som stillte opp i en kroppsbyggingskonkurranse sammen. Dessverre kom søstrene aldri så langt, da Velvet trafisk nok gikk bort.

Ernestine bestemte seg for å gjøre alt hun kunne for å gjøre virkeligihet av drømmen likevel. Dermed stilte hun som 71-åring opp i sin helt første konkurranse.

Hvordan det gikk? Ernestine vant – og ble dermed offisielt verdens eldste kvinnelige kroppsbygger, i følge Guniess rekordbok.

Bedre trent enn ungdommene

Tross at Ernestine ikke akkurat blir yngre, viser hun ingen tegn på å miste formen.

Hun konkurrerer ikke lenger, men tross det ser det ut som om hun er mer trent en ungdommen på treningssenteret.

Hun har skrevet en egen bok om sin reise og medvirker ofte i ulike TV-program der hun får dele om din unike historie.

DEL på Facebook så flere kan se 86-åringens fantastiske resultat!