7 trafikkregler som ofte brytes og som gir dyre bøter!

Når man tar førerkortet går man gjennom og lærer seg alle trafikkregler man trenger for å kunne greie seg i trafikken. Etter hvert som tiden går og man har hatt lappen i noen år, er det nok ikke uvanlig å tillegge seg noen uvaner. Det kan være både farlig og dyrt!

Her er 7 trafikkregler som folk ofte bryter – og hvor flere kan gi dyre bøter.

1. Bryte fartsgrensen

Å bryte fartsgrensen er noe flere gjør fra tid til annen. Å ligge 5-10 kilometer i timen over fartsgrensa tenker de fleste er greit, men vet du egentlig hva det kan koste deg?

  • Fartsgrense: 60 km/t eller lavere:
    – 5 km/t over grensen: 850,-
    – 10 km/t over grensen: 2250,-
  • Fartsgrense: 70 km/t eller høyere:
    – 5 km/t over grensen: 850,-
    – 10 km/t over grensen: 2250,-

2. Bruk av mobil

De fleste vet nok at det ikke er lov å bruke mobilen mens man kjører. Å flytte fokuset vekk fa kjøringen og over på mobilen kan skape farlige situasjoner, og det gjenspeiler seg i prisen man må betale ved å bryte regelen. Dersom man blir tatt med mobilen mens man sitter bak rattet, kan man vente seg en real bot: 5.000,- og 3 prikker på førerkortet.

3. Blinklys

Blinklys er viktig for å gi beskjed til andre trafikanter hvor man skal kjøre. Det sikrer flyt i trafikken og hindrer ulykker. Mange kan nok tilstå at de fra tid til annen glemmer å bruke blinklys, for eksempel i en rundkjøring eller et kryss, men visste du at det gir bot dersom du blir merket? Bot: 2.750,-

4. Bryte sperrelinjer

Har du opplevd å kjøre over en sperrelinje litt for tidlig? Vel, det bør du absolutt ikke gjøre – hvertfall ikke hvis du vil beholde pengene dine.
Dersom man bryter en sperrelinje kan man vente seg hele 4.450,- i bot og tre prikker på førerkortet.

Tilleggsinformasjon: Dersom man får åtte prikker i løpet av tre år, mister man førerkortet i 6 måneder.

5. Bryte vikeplikt-reglene

Man har gått på en virkelig tabbe dersom man blir tatt for å bryte vikepliktreglene. Da kan man vente seg en av de dyrere reaksjonene: en bot på hele 7.250,- i tillegg til 3 prikker på førerkortet.

6. For kort avstand til den foran

Har du noen ganger hatt det litt travelt og kjørt tett innpå bilen foran deg? Ikke bare kan det være farlig da man ikke rekker å reagere dersom bilen foran bremser eller bråstopper, men i tillegg kan man i likhet med brudd på vikepliktsregler, forvente seg en saftig bot på 7250,- og i tillegg få tre prikker på førerkortet.

7. Kjøre på rødt lys

Et annet brudd på trafikkreglene som gir en av de dyrere bøtene, er å kjøre på rødt lys. Dette er forhåpentligvis ikke noe man gjør så ofte, men av og til kan det vel forekomme at man feilvurderer tiden det tar å kjøre forbi i tide, eller at man føler at man har det så travelt.

Vel, det gir også 7250,- i bot 3 prikker på førerkortet dersom du blir tatt for det!

Kjenner du noen som bør vite dette? Del artikkelen med dine Facebook-venner!

Bli slanke med hydrolyserte fiskeproteiner - Slik virker det på magefettet. >>
Fantastiske nyheter for alle som vil ned i vekt. Økt produksjon av brune fettceller
får deg faktisk ned i vekt. Les mer her >>