Denne mannens smarte triks fikk drosjesjåføren til å se rødt – men se hva som skjer!

I et øsende regnvær på Majorstuen i Oslo, løper en mann fortvilet mot drosjeholdeplassen. En ledig drosje venter, og han kaster seg inn.

«Hvor skal du?», spør drosjesjåføren med en irritert mine.

«Frognerseteren», svarer mannen.

Drosjen setter i gang, men underveis oppdager mannen at han har mistet lommeboken i all hast. Han leter desperat i lommene og finner til slutt en hundrelapp.

«Jeg har mistet lommeboken», sier han til sjåføren. «Men jeg fant en hundrelapp. Kan du kjøre meg til Frognerseteren for den i dette forferdelige været?»

«Nei», svarer sjåføren kontant. «Turen koster 150 kroner.»

«Vær så snill», ber mannen. «Jeg har et viktig møte om 5 minutter, og det regner som stønner. Jeg lover å sende deg resten av pengene i morgen.»

«Nei», gjentar sjåføren. «Frognerseteren koster 150 kroner.»

Mannen sukker. «Da får du kjøre meg så langt 100 kroner rekker», sier han. «Jeg går resten.» Han betaler og hopper ut når hundrelappen er brukt opp, og løper videre i regnet.

En uke senere står mannen igjen på drosjeholdeplassen. Denne gangen er det åtte drosjer på rad, og i den bakerste sitter vennen hans fra forrige ukes ubehagelige tur.

Mannen går bort til den første drosjen og spør om prisen til Frognerseteren.

«150 kroner», svarer sjåføren.

«Her har du 300», sier mannen. «150 for turen og 150 hvis vi kan kose oss litt i et skogholt underveis.»

Drosjesjåføren blir rød i ansiktet og smeller døren igjen med et smell. «Forsvinn, din gris!»

Mannen går videre til neste drosje i køen og stiller det samme spørsmålet. Han gjentar tilbudet til hver drosjesjåfør, men alle blir rasende og avviser ham.

Til slutt kommer han til sjåføren fra forrige uke.

«Hvor mye koster det til Frognerseteren?», spør han.

«Du vet jo svaret», sier drosjesjåføren. «150 kroner.»

«Fint», sier mannen. «Her har du 300 kroner. 150 for turen, og 150 hvis du vinker med sedlene og gliser til kollegaene dine når vi kjører forbi.»